Magento 2.0

Ja, dolgo pričakovan, dolgo časa se je o tem govorilo, ampak sedaj je tu – Magento verzija 2.0. Kakšne novosti prinaša s sabo Magento 2.0? Kako je z združljivostjo za nazaj? Odgovarjamo na nekaj najpogostejših vprašanj.

Hitrost

Magento 2.0 podpira full page cache že v svoji osnovi. To pomeni precej hitrejše nalaganje strani, kot pri starejši verziji, ampak poudarjamo, če primerjamo z privzeto verzijo Magenta 1.X. Pri verzijah 1.X se lahko vedno z nekaj preprostimi triki privzeto hitrost delovanja pospeši in s tem odpravi mogoče največjo »težavo« Magenta – hitrost delovanja. Priporočamo: VPS strežnik + nginx + redis cache. Spletna trgovina poleti.

Postopek nakupa

Druga pomembna razlika z Magentom 1.X je v izboljšanju privzete uporabniške izkušnje skozi celoten nakupni proces. Težava Magenta 1.X je v dolgem procesu nakupa pri privzeti konfiguraciji. Prav tako se manjši delež kupcev tudi registrira, Magento 2.0 pa tretira »nakup kot gost« za možnost, ki se bo večinoma uporabljala.

Še ena zanimiva funkcionalnost obstaja v Magento 2.0, in sicer možnost, da si kupec na zahvalni strani ustvari uporabniški račun, kar pomeni, da je nakup ŽE opravljen. Kupca se seznani, da bo lažje sledil samemu postopku nakupa, kar je tudi dodaten razlog več, da se kupec registrira.

»Ali lahko preselite našo spletno trgovino na Magento 2.0?«

Sliši se dobro, ampak menimo, da je za to še prezgodaj. Vsaka novost ima po izkušnjah lahko svoje porodne težave, in verjetno tudi Magento 2.0 pri tem ne bo izjema. Vsekakor je boljše še malo počakati, mogoče izdajo naslednje verzije.

Največji minus, v tem trenutku, je število in nabor modulov, ki so na voljo za Magento 2.0. To verjamemo, da se bo hitro spremenilo, ampak v tem trenutku je še prezgodaj.

Druga stvar pa je v tem, da »nadgraditi« iz verzije 1.X še ni mogoče, ampak je potrebno zaradi tako velikih razlik, podatke »preseliti«, obliko, funkcionalnosti in ostalo pa implementirati znova.

Za pokušino, če vas zanima hitrost delovanja Magento 2.0 trgovine, si oglejte: https://shopworld.seat.de

Impresivno? Mi pravimo ja!

PS: Vas zanima še, kako izgleda nova administracija?

Magento 2.0 Administracija

Magento 2.0 Administracija

phone

Tel.: 0590 53 901
E-mail: info@ms3.si
Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana

Kako vam lahko pomagamo?