Magento migracija 1.X na 2.X

Leto 2018 bo leto Magenta 2. Sicer je od izdaje Magento 2.0 že kar nekaj časa, vendar je bilo precej težav pri novi verziji:

  • nestabilnost, nepojasnjeno sesuvanje aplikacije,
  • malo modulov na voljo,
  • malo povratnih informacij spletnih uporabnikov

 

Tudi verzija 2.1, ki je bila izdana junija 2016, žal še ni bila dovolj stabilna, vsaj po tem kar smo videli pri naših strankah. Prišlo je veliko popravkov, ter verzija 2.2 v septembru 2017. Magento 2 je postal primerna platforma za uporabo, ki deluje stabilno. Pa je nadgradnja smiselna?

 

Kako poteka nadgradnja na Magento 2?

 

Direktna nadgradnja Magenta 1.9.x na 2.x z nekaj kliki ni možna. Magento 2 uporablja drugačno strukturo map in datotek, drugačno podatkovno bazo, zaradi česar preprosta nadgradnja ni možna.

Pet korakov migracije na Magneto 2:

  1. Namestitev novega magento sistema 2
  2. Izdelava nove grafične podobe
  3. Avtomatski prenos podatkov iz Magento1.9.x (razen par manjših entitet, vse gre z orodjem Data Migration Tool)
  4. Popravki, prenos določenih specifičnih podatkov (administratorski računi, itd)
  5. Testiranje in objava

Ali je nadgradnja Magenta smislena?

 

V primeru izdelave nove spletne trgovine, je uporaba Magento 2 smiselna in nujna. Predvsem zaradi nemogoče posodobitve verzij 1.9.x na 2 z nekaj kliki. Modulov za Magento 2 je že ogromno na trgu, in tudi sama verzija 2 je stabilna. V Ms3 smo zaštartali izdelavo novih spletnih trgovin na M2 platformi.

Če že imate obstoječo spletno trgovino na Magento 1.X verziji, ki dobro deluje in ne planirate večjih posodobitev, tako oblikovnih kot vsebinskih, se z migracijo na Magento 2 še ne mudi.  Je pa smiselno migrirati na Magento 2, v kolikor želite posodobiti grafično podobo vaše spletne trgovine, ali pa odpirate nova tržišča z novimi spletnimi trgovinami v sklopu vašega Magenta.

 

Zaključek

 

Ker generalnih rešitev v teh primerih ni, vam svetujemo, da se oglasite pri nas na sestanku, kjer bomo glede na vašo trenutno situacijo poiskali najboljšo rešitev. Pokličite 0590 53 901, ali oddajte povpraševanje spodaj in se dogovorite za sestanek.

phone

Tel.: 0590 53 901
E-mail: info@ms3.si
Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana

Kako vam lahko pomagamo?