Postopek izdelave spletne trgovine – drugi del

Postopek izdelave spletne trgovine - drugi del

Postopek izdelave spletne trgovine – drugi del

»Kako bo izgledala naša nova spletna trgovina? Imate že kakšen osnutek da vidimo?«

V drugi fazi se začne dejanska izvedba z izdelavo dizajna, vzpostavitvijo sistema Magento in potem vnosa podatkov. Načrt spletne trgovine preslikamo v realen izgled in nato potrjen dizajn spletne trgovine vzpostavimo na sistemu Magento.

Izdelava dizajna – oblikovanje spletne trgovine

Oblika spletne trgovine je kot izložba v trgovini: v kolikor ni privlačna, bodo šli kupci mimo. Po opravljenemu načrtovanju je tudi sama izdelava oblike lažja, ker se dizajnerju ni treba ukvarjati s tem, kje bo postavljen določen element. No, detajlno že, ampak v grobem pa ne. Tako se tudi prihrani na času v tem koraku z morebitnimi usklajevanji.
Oblikovanje spletne trgovine

Izdelava teme – prenos dizajna v Magento

Responsive spletne trgovine

Po potrjeni obliki spletne trgovine moramo le-to iz PSD datoteke, ki jo pripravi oblikovalec, prenesti v obliko, primerno za prikaz na spletu. Tukaj se potem pojavijo tiste čudne kratice: HTML, CSS, jQuery. Glede na samo temo, je potrebno izdelati vse tipske strani (npr. vstopna, produktna, kategorična, košarica, statična stran..) in ostale elemente, kot je tudi predloga za email sporočila iz spletne trgovine.

Najprej pripravimo verzijo, namenjeno prikazovanju na računalnikih, nato pa še verzijo za mobilne naprave. V časih, ko prihaja tudi do 30% vsega obiska na spletne trgovine preko mobilnih naprav, je prav to izjemnega pomena.

 

Programiranje, namestitev modulov

Ko je tema izdelana, jo je treba povezati z različnimi viri podatkov, da se prikazujejo izdelki, kategorije, pasice takšnih in drugačnih velikosti ter seveda omogočiti interakcije (npr. dodajanje v košarico, nakup, iskanje).

Ko uredimo prikaz vseh osnovnih podatkov in funkcionalnosti, je čas še za namestitev in konfiguracijo dodatnih modulov v vašo spletno trgovino. Tipično gre tukaj za hitro košarico, modul za prikaz pasic na prvi strani, povezave z različnimi zunanjimi aplikacijami.

Na koncu vse skupaj še potestiramo, poskrbimo za dostavo email obvestil ob naročilu, za delovanje kontaktnih obrazcev, oddajo naročila in iskanje po trgovini.

Programiranje spletne trgovine

Uvoz produktov in vnos vsebin

Vnos vsebin v spletno trgovino

Ko je spletna trgovina vzpostavljena, ko so moduli nameščeni, je čas za uvoz produktov in dodajanje vseh ostalih vsebin (statičnih strani, blokov, itd). Produkte seveda ne vnašamo ročno enega po enega, ampak jih ponavadi uvozimo preko sistema Magmi. Pošljemo vam primer, kako mora biti CSV datoteka strukturirana, da lahko uredite podatke, mi pa potem izvedemo uvoz. Lahko se uvozi tudi preko XML datoteke, ki jo dobite od dobavitelja vaših izdelkov, ali pa tudi izdela modul za avtomatski uvoz izdelkov od dobavitelja. V tem primeru se podatki uvažajo avtomatsko, ponavadi enkrat na dan.

phone

Tel.: 0590 53 901
E-mail: info@ms3.si
Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana

Kako vam lahko pomagamo?