Postopek izdelave spletne trgovine – tretji del

Izdelava spletne trgovine - tretji del

Izdelava spletne trgovine – tretji del

»Dobili smo prvo naročilo, Magento pa nas opozarja o varnostnem popravku, nam ga lahko namestite?«

Spletna trgovina je pripravljena za začetek poslovanja. Še končni pregled, in že je pripravljena na nove kupce. Kar je pa najbolj pomembno – s tem korakom se pravo delo na spletni trgovini šele začne.

Končni pregled pred objavo

Klikanje, nakupovanje, ožanje in širjenje brskalnika. Vse to se dogaja med testiranjem. Preizkusiti je potrebno vse funkcionalnosti, zagotoviti da vse deluje »tip top«.

Preverimo pravilno delovanje kataloga, košarice, različnih tipov plačil in izračunavanje poštnin. Namestimo vse potrebne sledilne kode -> Google in Facebook. Preverimo delovanje emailov ob naročilu. Na koncu še pobrišemo testne podatke iz Magenta, da ne kvarijo statistik.

Testiranje spletne trgovine 

Objava na strežniku

Objava spletne trgovine

Spletno trgovino prenesemo na strežnik, kjer preverimo delovanje preko začasne domene. Ko vse deluje, preusmerimo končno domeno na strežnik in trgovina že čaka nakupe!

Za hitrejšo opaznost na Googlu je dobro prenesti sitemap preko orodja Webmaster Tools, sprožiti indeksiranje, vpisati stran v imenike ter seveda delati na oglaševanju. Lep občutek je, ko prileti prvo naročilo v sistem 🙂

 

Optimizacija spletne trgovine

Po sami objavi je v sistemu Magento potrebno narediti še par korakov, ki pripomorejo h boljši odzivnosti spletne trgovine, hitrejšemu nalaganju in zmanjšanju števila zahtevkov.

Za samo gostovanje priporočamo VPS strežnik, kjer se lahko optimizacijo zelo dobro izvede z uporabo predpomnilnika (ang. cache). Teh trikov je še precej. V kolikor vaša spletna trgovina deluje počasi, ne oklevajte in nas pokličite na telefon 0590 53 902.

Optimizacija spletne trgovine

Vzdrževanje spletnih trgovin

Vzdrćževanje spletne trgovine

Nadgrajevanje verzij, varnostni popravki, namestitev dodatnih modulov in podpora. Vse to je zelo pomembno pri delovanju vaše spletne trgovine. Nove verzije prinašajo izboljšave, dodatne funkcionalnosti in hitrejše delovanje. Več časa, kot ostane trgovina neposodobljena, več dela je potem. Prav tako je nujno imeti nameščene varnostne popravke.

Z vzdrževalno pogodbo si pri nas zagotovite odličnega partnerja za podporo vašemu spletnemu poslovanju.

 

Torej, gremo v akcijo? Pokličite 0590 53 902 ali pošljite email na info@ms3.si in zahtevajte ponudbo za vašo novo donosno spletno trgovino!

phone

Tel.: 0590 53 901
E-mail: info@ms3.si
Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana

Kako vam lahko pomagamo?