Kaj je vsebinski marketing?

Kaj? Kakšen marketing? Vsebinski? A to tudi obstaja?

Obstaja. Tudi ta članek je v svojem namenu del vsebinskega marketinga podjetja Ms3. Vsebinski (ang. Content marketing) marketing je en izmed novejših marketinških pristopov v poplavi vseh različnih kanalov oglaševanja. V svojem bistvu pomeni, da stranke nagovarjamo h nakupu POSREDNO. Razlika je v tem, da skušamo skozi podajanje uporabnih informacij stranke pridobiti na svojo stran.

Kako to deluje?

Sliši se komplicirano, ampak ni. Vsebinski marketing poteka skozi podajanje relevantnih in kvalitetnih vsebin za vaše potencialne stranke, s katerimi jih želite pridobiti na svojo stran. To se odraža kot brezplačno prikazovanje vašega znanja vašim potencialnim strankam. Namesto vsebine, ki direktno prodaja, podaja vsebinski marketing vsebino, ki pretaka vaše znanje k vašim kupcem.

Poglejmo kar naš lasten blog kot primer vsebinskega marketinga. Blog je postal v zadnjem času obvezna komponenta spletne strani ali trgovine tako iz vidika vsebinskega marketinga, kot tudi same optimizacije spletnega mesta.

V članku smo naprimer razložili nekaj napak na spletnih trgovinah (članek je dostopen TUKAJ), kjer potencialnim strankam podajamo znanje, kako določenih stvari ne izvajati, v želji po čimboljši prodaji. Potencialna stranka se lahko najde skozi tak članek in prepozna težave na svoji spletni trgovini. In po možnosti potem najde nekoga, da te stvari tudi uredi – če so to slučajno avtorji omenjenega članka, potem je posel pridobljen z vsebinskim marketingom. Preprosto J

Praktično

Poglejmo praktičen primer spletne strani, ki ponuja storitve.

Spletna stran ms3.si, na kateri se nahajate, sicer malo preredko objavlja članke na svojem blogu, kjer skozi različne tematike privablja obiskovalce. Kot zgoraj omenjeno, ima članek dva namena:

  • Optimizacija spletne strani. V google.si vpišemo »konverzija napake«, in dobimo zadetek:

 

 

 

 

 

 

  • Služenje vsebinskemu marketingu, kar je bilo opisano v prejšnjem odstavku.

phone

Tel.: 0590 53 901
E-mail: info@ms3.si
Ulica miru 21, 1000 Ljubljana

Kako vam lahko pomagamo?