Vzdrževanje spletne strani – kdo to sploh potrebuje?

Ravnokar ste izdelali čisto novo spletno stran, jo napolnili z svežimi vsebinami, novicami in podatki. Kaj pa sedaj?

Vzdrževanje spletne strani je prav tako pomembno kot sama izdelava. Pri nas običajno razdelimo vzdrževanje na 3 vrste:

Tehnično vzdrževanje spletnih strani in trgovin

Pri tehničnem vzdrževanju je zajeto predvsem vzdrževanje strežnika in samega CMS sistema (npr. WordPress). Strežnik mora biti posodobljen, ker zastareli sistemi prinašajo večja varnostna tveganja. Znano je namreč, da se občasno odkrijejo ranljivosti, ki običajno zelo hitro prejmejo varnostne popravke.

Drugi razlog za posodabljanje sistema je performančne narave. S posodobitvami ključnih komponent (npr. operacijski sistem strežnika, verzija PHP, verzija MySQL, itd…) je ponavadi izboljšana tudi sama hitrost delovanja strežnika.

Prav tako je potrebno poskrbeti za posodobljen CMS sistem. Pri nas uporabljamo odprtokodni sistem WordPress v kombinaciji z WooCommerce (za spletne trgovine).

Samo redno vzdrževan sistem lahko deluje nemoteno in hitro, prav tako se z nadgradnjami odpirajo nove funkcionalnosti.

Vsebinsko vzdrževanje

So novice na vaši spletni strani še iz leta 2013? Imate v vaši fizični trgovini veliko več produktov, kot jih ponujate na spletu? No, potem definitivno izgubljate denar.

Spletna stran mora biti tudi vsebinsko sveža in vsebovati pravilne podatke. Pri nas lahko poskrbimo tudi za osveževanje strani z novičkami in ostalimi vnosi vsebin

Splošna podpora

Lastniki spletnih strani in trgovin imajo velikokrat vprašanja, prošnjo za nasvet ali posvet. Pri tem je pomembno, da imate vedno na voljo osebo, ki ima za vas čas in ji ne bo težko odgovoriti na vaša vprašanja. To je kvalitetna podpora, ki jo zagotavljamo pri nas. Pokličite 0590 53 901 in preizkusite 🙂

Prav tako je dobro negovati poslovni odnos z sestanki, kjer vam svetujemo kako še izboljšati vaše spletno poslovanje.

Torej, ste še vedno prepričani, da vzdrževanja spletne strani ne potrebujete? Pomislite še enkrat in nam pišite na info@ms3.si ali nas pokličite: 0590 53 901.

phone

Tel.: 0590 53 901
E-mail: info@ms3.si
Ulica miru 21, 1000 Ljubljana

Kako vam lahko pomagamo?