WordPress + WooCommerce

Je to res najboljša kombinacija za preprosto spletno trgovino? Poglejmo nekaj dejstev.

  • WooCommerce NI platforma

Velikokrat uporabniki zmotno mislijo, da je Woocommerce platforma, na kateri teče njihova spletna trgovina, vendar temu ni tako. WooCommerce je vtičnik (ang. plugin) za WordPress, ki ponuja funkcionalnosti spletne košarice, torej podpre možnost spletnega nakupovanja. WooCommerce brez WordPressa ne more funkcionirati. Idealno torej, če že imate vzpostavljeno spletno stran na sistemu WordPress in jo želite nadgraditi z funkcionalnostjo (osnovne) spletne trgovine.

  • WooCommerce poskrbi za osnove

Vtičnik WooCommerce se po svojih funkcionalnostih ne more kosati s »polnokrvnimi« sistemi za spletne trgovine, kot je recimo Magento. Funkcionalnosti so osnovno zastavljene, tako da se v spletni trgovini lahko izvaja nekaj ključnih operacij, skratka, da lahko kupec izdelek dejansko kupi. WooCommerce je sicer mogoče precej razširiti z dodatnimi vtičniki, plačilnimi metodami in drugim. Funkcionalnost, ki je pri sistemu WooCommerce precej pogrešana je direktna možnost uvoza produktov.

  • Dodatki so plačljivi

Če želimo v sklopu WooCommerca izrabljati funkcionalnosti, ki so na določenih e-commerce platformah del osnove, je potrebno vložiti nekaj dodatnega denarja. Poglejmo si dva primera:

  • »Table rate shipping«, modul z možnostjo nastavljanja poštnin po tabeli, se pravi v odvisnosti od teže, razdalje, poštne številke, itd. Modul stane 199 dolarjev. Kot primer, v sistemu Magento je to osnovna funkcionalnost.
  • »Opcije izdelkov«, privzeto nima veliko podprtih opcij WooCommerce, doplačilo za modul 49 dolarjev.

Zaključek?

Ne, ne mislimo da je WooCommerce neuporaben vtičnik, daleč od tega. Ima pa svoje omejitve, ki se jih je potrebno zavedati, preden sprejmemo odločitev o platformi spletne trgovine. Vsekakor pa menimo, da je WooCommerce super za:

  • Preprosto spletno trgovino, ki spremlja predstavitveno spletno stran, z nekaj izdelki
  • Preprosto (samostojno) spletno trgovino z do 100 izdelki
  • Spletno trgovino zraven pristajalne strani (ang. landing page)

V kolikor želite informativni sestanek z nami, kjer vam prikažemo tudi delovanje WooCommerce v praksi, nam pošljite email: info@ms3.si ali pokličite 0590 53 901.

phone

Tel.: 0590 53 901
E-mail: info@ms3.si
Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana

Kako vam lahko pomagamo?