WordPress + WooCommerce

Je to res najboljša kombinacija za preprosto spletno trgovino? Poglejmo nekaj dejstev.

  • WooCommerce NI platforma

Velikokrat uporabniki zmotno mislijo, da je Woocommerce platforma, na kateri teče njihova spletna trgovina, vendar temu ni tako. WooCommerce je vtičnik (ang. plugin) za WordPress, ki ponuja funkcionalnosti spletne košarice, torej podpre možnost spletnega nakupovanja. WooCommerce brez WordPressa ne more funkcionirati. Idealno torej, če že imate vzpostavljeno spletno stran na sistemu WordPress in jo želite nadgraditi z funkcionalnostjo (osnovne) spletne trgovine.

  • WooCommerce poskrbi za osnove

Vtičnik WooCommerce se po svojih funkcionalnostih ne more kosati s »polnokrvnimi« sistemi za spletne trgovine, kot je recimo Magento. Funkcionalnosti so osnovno zastavljene, tako da se v spletni trgovini lahko izvaja ključne operacije, skratka, da lahko kupec izdelek dejansko kupi. WooCommerce je sicer mogoče precej razširiti z dodatnimi vtičniki, plačilnimi metodami in drugim. Na ta način je mogoče izvesti primerno rešitev tudi za zahtevnejše spletne trgovce.

  • Dodatki so plačljivi

Če želimo v sklopu WooCommerca izrabljati funkcionalnosti, ki so na določenih e-commerce platformah del osnove, je potrebno vložiti nekaj dodatnega denarja. Nekaj funkcionalnosti, ki jih je porebno razširiti z dodatnimi moduli:

  • »Table rate shipping«, modul z možnostjo nastavljanja poštnin po tabeli, se pravi v odvisnosti od teže, razdalje, poštne številke, itd.
  • Naprednejše akcijske cene produktov – glede na kategorije, nabor atributov in podobno.
  • »Opcije izdelkov«, privzeto nima veliko podprtih opcij WooCommerce, doplačilo za modul 49 dolarjev.

Zaključek?

Ne, ne mislimo da je WooCommerce slaba izbira, daleč od tega. Ima pa svoje omejitve, ki se jih je potrebno zavedati, preden sprejmemo odločitev o platformi spletne trgovine. Vsekakor pa menimo, da je WooCommerce super za:

  • Preprosto spletno trgovino, ki spremlja predstavitveno spletno stran, z nekaj izdelki
  • Naprednejšo (samostojno) spletno trgovino z do 50.000 izdelki
  • Spletno trgovino, ki poskuša z omejenim proračunom v začetnem obdobju iztržiti čimveč.

V kolikor želite informativni sestanek z nami, kjer vam prikažemo tudi delovanje WooCommerce v praksi, nam pošljite email: info@ms3.si ali pokličite 0590 53 901.

phone

Tel.: 0590 53 901
E-mail: info@ms3.si
Ulica miru 21, 1000 Ljubljana

Kako vam lahko pomagamo?